Video ako dôležitá súčasť marketingovej komunikácie v roku 2021

Date
20.1.2021
Category
Podnikanie

Upútať niekoho pozornosť v dnešnej rýchlej dobe nie je ľahké. V preplnenom digitálnom svete musia podnikatelia hľadať akýkoľvek spôsob, ako sa odlíšiť od konkurencie a osloviť publikum. To je jeden z dôvodov, prečo je video marketing čoraz obľúbenejší a mal by byť súčasťou vašej marketingovej stratégie v roku 2021.

Video marketing je budúcnosť, ktorú žijeme už dnes

Vyrastá nám generácia mladých dospelých, ktorí už vyrástli na sledovaní YouTube a pozeranie videí pre nich tvorí prirodzenú súčasť toho, čo robia na internete. Čítať články ich baví čoraz menej. Podľa spoločnosti Cisco sa očakáva, že video marketing bude do roku 2022 prinášať na weby návštevnosť asi 82 % z celkovej návštevnosti na internete. To je celkom slušné číslo, nie? Naskočte na tento trend čím skôr a predbehnite konkurenciu.

Podľa spoločnosti HubSpot pozerá v súčasnosti 55 % používateľov internetu video každý deň, čo potvrdzuje aj štatistika Google, ktorá tvrdí, že 6 ľudí z 10 by dalo prednosť videu na internete pred TV. Preto, ak nemáte kvalitný videoobsah, prichádzate o veľkú príležitosť pre svoje podnikanie. Rok 2021 by mal byť rokom video marketingu, ktorý vášmu podnikaniu prinesie množstvo výhod.

Budete mať lepšie SEO

Webová stránka, ktorá obsahuje video, dosahuje lepšie hodnotenie a rýchlejšie ju Google posúva na prvé stránky. Vďaka takémuto obsahu zaujemete ľudí, zvýšite prirodzenú návštevnosť z Google a zároveň aj premeníte návštevníkov na nových zákazníkov.

Okrem Google videoobsah milujú aj ostatné digitálne platformy, ako napríklad Instagram a Facebook. Algoritmus uprednostní video a je pravdepodobné, že vaše príspevky uvidí viac používateľov, ako keby ste pridali obyčajný post.

Videá sú zdieľané

Videoobsah je oveľa zdieľateľnejší ako iné formy obsahu na internete. Investícia do krátkych, zaujímavých 2-minútových videí je najlepší spôsob, ako naplno využiť potenciál sociálnych sietí.

Okrem toho, že sa vaše video bude prirodzene šíriť medzi publikom, takýto formát vám dáva nové príležitosti na vytvorenie zaujímavej propagácie – či už na sociálnych sieťach, alebo na platforme YouTube. A čo je najdôležitejšie, konečne sa odlíšite od konkurencie!

Ľudia si vás pamätajú

Používatelia si na rozdiel od textu alebo obrázkov zapamätajú oveľa viac dôležitých informácií (medzi nimi aj názov vašej značky), ak sú tieto informácie vložené do videa. Práve tento fakt dáva priestor pre budovanie povedomia o vašej značky a zdôrazňuje význam video marketingu. Využite tento spôsob komunikácie/propagácie na vzdelávanie alebo informovanie o produktoch a službách.

Video obsah buduje dôveru značky

Videá vytvárajú dôveryhodnejšie prostredie pre návštevníkov vášho webu. Používatelia si uvedomujú, že zostavenie videa si vyžaduje oveľa väčšie úsilie, a tak na nich značka pôsobí sympatickejšie a dôveryhodnejšie. Veľmi pomáha, ak je vo videu nejaká osoba. Uznajte sami – web plný textu bez zdroja a obrázkov alebo príjemné video s majiteľom značky? Čo vás presvedčí viac?

Ak vo svojej marketingovej stratégii ešte nepoužívate audio-vizuálnu komunikáciu, je pravdepodobne najvyšší čas začať. Tento formát je teraz preferovaným médiom na konzumáciu online informácií pre väčšinu používateľov internetu a jeho popularita bude rásť. Ak chcete zvýšiť efektivitu vášho video obsahu, kontaktujte nás a radi vám pomôžeme s kreatívou, produkciou aj úpravou vášho videa.